Vakanties Zoeken

Vergelijken

Vertrouwd en veilig

Online boeken

 

Tips

Begin op tijd met de voorbereiding van je vakantie. Zeker als je wat verder weg wilt gaan of aan het hoogseizoen gebonden bent. Start in het najaar al met na te denken over wat voor zomervakantie je wil, waar de reis naar toe moet gaan en hoeveel je eraan uit kan/wil geven. Wacht dus niet tot het laatste moment om te zoeken naar een leuke en goedkope vakantiebestemming, zeker als je met meerdere personen bent. Je loopt hiermee het risico dat je gedwongen wordt om in de duurste periode op vakantie te gaan, omdat alle goedkope weken al uitverkocht zijn. Ook Lastminutes reizen zijn niet altijd per definitie goedkoper.

Goedkoop en voordelig

Let op: er gaat een verhaal dat aanbieders van goedkope en voordelige vakanties vluchten zeer voordelig aanbieden wanneer hun computersysteem een unieke bezoeker registreert. De systemen worden dan vervolgens zo ingesteld dat wanneer je een dag later weer op dezelfde reis boekt er een hogere prijs wordt getoond. De gedachte hierachter is dat de consument ge´nteresseerd is in de reis en daarom wellicht iets meer wil betalen. Een ander idee hierachter is dat hiermee de consument wordt opgejaagd om snel te boeken omdat "de prijzen stijgen". Tip: wanneer je dit ziet bel dan even met een vriend of vriendin die en andere internet aansluiting heeft en vraag hem/haar de controleren of de prijs voor alle consumenten is gestegen of alleen voor jou.

Kinderen mee op reis

Heb je kinderen en wil je in de schoolvakanties weg? Dan is het wellicht een besparingstip om je vakantie op de site van een buitenlandse aanbieder te boeken. Wanneer de schoolvakantie in het buitenland niet samenvalt met die in Nederland worden reizen daar eerder tegen normale prijzen aangeboden. Met deze tips kan je dus geld besparen. Zo heb je wellicht een voordelige "low budget" vakantie in het hoogseizoen. Houd bij het boeken wel rekening met eventuele valuta schommelingen. Dit kan positief en negatief uitpakken. Ook moet je opletten of de reisorganisatie aangesloten is bij een garantiefonds. Probeer ook als je kinderen hebt of gebonden bent aan een bepaalde vakantieperiode te zoeken naar de goedkoopste periodes om op vakantie te gaan. Binnen de 6 tot 8 weken van de schoolvakanties zijn er vaak een paar weken die net niet binnen het hoogseizoen vallen en daardoor voordeliger zijn. Dit kan soms een besparing opleveren van honderden euro┤s.

Verzekeringen

Wees terughoudend met allerlei dure reisverzekeringen. Wanneer je het risico zelf kunt dragen is het op de lange termijn goedkoper om je niet te verzekeren. Je wordt echt niet elke vakantie beroofd. Het is handiger om geen dure spullen mee te nemen op reis en de spullen die je hebt in een hotelkluis te bewaren. Je kan het risico op schade ook verkleinen door goed op je spullen te letten. Natuurlijk zal er ooit wel eens iets mis gaan maar daar staat de bespaarde premie tegenover. Mocht je toch een verzekering afgesloten hebben, vergeet dan bij verlies of diefstal niet om aangifte te doen bij de lokale politie. De verzekeringsmaatschappij zal dit al bewijslast willen zien. Het beste kan je je alleen verzekeren tegen kosten die je zelf niet kan dragen.